URBANa in RURALNa krajinska arhitektura

STREŠNI VRTOVI / TERASE / ATRIJSKI VRTOVI / BALKONI / ZELENI INTERIOR / UPORABNI VRT / ZELIŠČNE GREDICE / VISEČI VRTOVI / ZELENE STENE

Poslanstvo je pomladiti premalo izkoriščene prostore z rastlinami in jim vdahniti življenje in funkcijo.

Povabite rastline v svoj dom, pisarno ali zunanji prostor. Namen je ustvariti prostore, ki so prijaznejši za vas in vašo družino. Zelene površine obogatijo porabljen čas s prijatelji in družino, tesno so povezane z izboljšanjem počutja in zagotovijo miren kraj za počitek.

UPORABEN VRT

Misel znanega filozofa ”hrana naj bo zdravilo in zdravilo naj bo hrana”,  je gonilna sila urbanega vrtičkarstva, ki postavlja v center doma pridelano hrano. Sprostitev, zdravilo in samooskrba zajeti v simpatičen vrt, ki ga obdajajo drevesa jabolk in gloga, dobro prikazujejo, kako lahko vrt združuje več funkcij. Nižje, zdravilne trajnice in aromatične rastline se mešajo z okrasnimi cvetovi višje rastočih trajnic in pospremijo pogled na osrednji del vrta, kjer je postavljena fontana s pitno vodo. V vseh letnih časih imamo na razpolago domačo lekarno in hkrati zdravo, zeleno okolje. Rastline nam še kako pihajo na dušo, če le želimo videti.

SODELOVANJA, ZELENE INŠTALACIJE, DOGODKI

Povečati privlačnost svojega prostora ali dogodka z rastlinami, je domiselno, uporabno in prijazno zdravju, vse več uspešnih podjetij želi in deluje v zelenem okolju. Urejena okolica in urejeni notranji prostori so eden izmed dejavnikov, ki močno vplivajo na prvi vtis, ki jih dobijo naše stranke ali poslovni partnerji, ko obiščejo podjetje. Korita, lonci ali posode ob vhodu in v pisarnah morajo biti če vso leto vizualno privlačni ter vzdrževani.

Zaradi prirojenega odnosa med človekom in naravo, urbano zelenje ni le okras, ampak dokazano dviguje razpoloženje, produktivnost in sodelovanje tistih, ki prostor uporabljajo.

Določena podjetja in posamezniki želijo na dogodkih ustvariti občutek povezanosti med ljudmi in prostorom. Rešitve so ustvarjalne, funkcionalne, po vaši želji so lahko trajno v prostoru.

Pogled v ozadje zelene filozofije prostora

Ljudje, ki delajo v zelenem okolju, so 17% bolj produktivni.

Študija iz Harvarda je pokazala, da redni stiki z naravo zmanjšuje stres in izboljšuje duševno počutje.

83% ljudi zelene površine povezuje s sprostitvijo in boljšim počutjem.