Ozelenitev. Pomladitev.

Strastno govorim o rastlinah, vrtnarjenju in igri oblikovanja prostora ter vlogi, ki jo imajo pri izboljšanju našega vsakdanjega življenja, bodisi doma ali na delovnem mestu.

S pomočjo znanja, nenehnega širjenja horizonta in ljubeznijo do narave ustvarjam optimalne rešitve za višjo kakovost bivanja.

Skozi moje delo tako v urbanih kot v ruralnih prostorih želim spodbuditi občutek povezanosti in ustvariti pristno izkušnjo. Videti lepoto v preprostosti narave, ji dodati vrednost z dobrim dizajnom ter spojiti z okoljem.

Sama iščem navdih v stvareh, v naravi. V cvetovih in listnih popkih. Ko dežuje, med sprehodom po vrtu, v svetu, v krajih. V morju in v vinu. Najraje pa v družbi dreves.

KAKO LAHKO poživite vaš prostor, ga naredite prijetnejšega ter koristite sebi in zdravju?

Moje oblikovanje in ideje prilagodim tako, da ustrezajo vašemu načinu življenja. Proces oblikovanja se začne z začetnim posvetovanjem na kraju samem, od tam se vključim v posamezne stopnje projekta ali vodim celoten proces od načrtovanja do izvedbe.

Poiščite navdih z brskanjem po galeriji mojih projektov, tako zasebnih kot javnih prostorov

ZELENE REŠITVE

 • Oblikovanje vrtov
 • Ozelenitev teras, balkonov, letnih vrtov
 • Ozelenitev poslovnih prostorov
 • Zasaditveni načrti
 • Viseči vrtovi
 • Instalacije z zelenimi stenami
 • Vrtne sulpture
 • Pergole
 • Razsvetljava
 • Svetovanje na področju hortikulture in krajinske arhitekture

PREDAVANJA

Težko govorimo o pravilnih in napačnih kombinacijah, govorimo pa lahko o vrednosti rastlin na človeka in ostale uporabnike. Dinamično spreminjanje diverzitete in svobodo odprtosti, ki jo biodiverziteta potrebuje, nas pripeljeta nazaj k naravi, kljub hitremu in zaposlenemu načinu sodobnega življenja. Raznolikost predstavlja prednost, vrt postane prostor relaksacije, druženja in učilnica na prostem za majhne in velike.

Po predhodnem dogovoru pripravljam predavanja-okrogle mize za manjše ali večje skupine, glede teme se pogovorimo in uskladimo.

PISANA BESEDA

Sodelujem s poznanimi slovenskimi vrtnimi revijami, kjer redno objavljam svoje prispevke s področja vrtnega oblikovanja, hortikulture in krajinske arhitekture.

REFERENCE

Mnogi, ki želijo kvalitetneje preživeti čas na delovnem mestu ali doma, večja in manjša odgovorna podjetja in posamezniki, ki se zavedajo pomena zelenega in urejenega okolja se prepustijo mojim zelenim idejam.

Uspešna podjetja s katerimi sodelujem in so svoje delovno okolje naredila še bolj spodbudno v zeleno smer (Večer, Metalna Impro, Elektro Maribor, Neonart, Finninvest, Auto commerce d.o.o., Farmedica,…)

MNENJA IN KOMENTARJI NA MOJE DELO PROFESIONALCEV V STROKI, STRANK, IN SODELAVCEV

 • Vsaka država je tako lepa, kot zanjo skrbijo njeni prebivalci. In zelo veliko lahko k lepoti naše dežele prispevamo tudi mi z lepo zasajenimi vrtovi. Tukaj pa zaostajamo. Zato sem bila že pred leti izredno vesela, da se je tudi v Podravju pojavila zelo mlada, a izredno sposobna oblikovalka Klementina Tement. Izhaja iz vrtnarske družina, saj je vrtnarija Tement dobro poznana daleč okoli. Tudi sama že od njenega začetka svoje balkonske lepotice kupujem pri njih. Že davno sem opazila, da imajo zelo lepo zasajena vzročna korita. Zelo sem bila presenečena, ko je njena mama odgovorila, da jih je zasadila hčerka, ki je bila takrat še zelo, zelo mlada. Ne vem niti, ali je že bila v srednji šoli. Njen okus in smisel za rastline pa je bil že takrat dobro razvit. Nadgradila ga je tudi s šolanjem, a ne za diplomo, vidi se ji, da je bil njen cilj znanje. Veseli me, da ima dovolj poguma in se je lotila zelo nehvaležnega dela, urejanja krajine, naših vrtov. Verjemite mi, da bo denar, vložen v strokovnjaka, ki se na svoje delo spozna, pozna rastline  in sorte, ob enem pa ima tudi okus in znanje, povrnjen z vašim zadovoljstvom z vrtom. Mlada in zagnana oblikovalka vrtov pa je tisto, kar naše Podravje potrebuje.

  Miša Pušenjak
 • Če me kdo vpraša po Klementini Tement, se mi v mislih na hitro zvrsti cel niz podob in vtisov. Čeprav v tem blisku misli ne manjka "fotografij" lepih prizorov z ene najprijetnejših vrtnarij na Štajerskem, ki je urejena z dušo, kjer se vsak letni čas odraža v domislenih postavitvah rastlin, zasaditvah posod in kjer znanje ter topel sprejem slehernega obiskovalca ne pušča ravodušnega, so v ospredju še druge, bolj osebne odlike. Klementina je pri meni zapisana predvsem kot človek pozitivnega žara, sproščenega sporazumevanja, odprtosti za novo, drugačno, izvir navdušenja nad vsem vrtnim, je ena velika želja po znanju ... Prav z občudovanjem spremljam njeno kritično držo do vsega lepega in grdega, naprednega in zastarelega, črnega in belega. Pa to ni kriticizem vsepovprek, je ena redkih mladih pri nas, ki veliko vlaga vase in v druge in premore dovolj širine za lepo besedo tudi ob analizi najbolj zgrešenih potez pri urejanju npr. javnih krožišč s kvazi bonsaji. Med odlike ji štejem tudi pisno izražanje, ki ga zaradi najinega sodelovanja v okviru revije Rože in vrt še kako dobro poznam. Pisalo v njenih rokah ter misli, ki se vračajo v čudovite svetovne vrtove ali vrtnarske razstave, tvorijo take umetnine, da bi jih bilo vredno položiti med trde platnice.

  Matic Sever
 • ZAKAJ Tina mi je uredila vrt. cvetoč je poleti , spomladi, jeseni in pozimi me razveseljujejo telohi. zakaj tina? ob omembi rastlin se ji iskri v očeh, večni nasmeh je še bolj  pristen. izkušnje v tujini in  doraščanje v domačem vrtnem centru so ji omogočili trdno osnovo. želja po znanju, razdajanje letega na seminarjih, vzpostavljanje stikov z ljudmi, vrelec idej o delavnicah ..vse to je tina. tudi vrt po vaših želja bo prelep,če se prepustite tininim idejam. ZATO

  Barbara L.
 • Klementina je oseba na katero se lahko vedno zanesem, saj ima ogromno izkušenj pri načrtovanju prostora in svetovanj v ravnanju z rastlinami. Vedno je odprta za sodelovanje, zna poslušati in podati svoje mnenje. Svoje delo opravlja z veseljem in z visoko stopnjo strokovnosti ter odgovornosti. Njene rešitve so kakovostno zasnovane in narejene po meri naročnika. S Klementino je užitek sodelovati in jo priporočam vsem potencialnim naročnikom, ker verjamem, da bo svoje delo opravila odlično.

  Urška Oblak mag.ing.krajinske arhitekture
 • Klementina ima svoj stil dizajna v vrtu,ki mi je zelo všeč,saj ima čut za barvne kombinacije in zamisli o oblikovanju prostora. Veliko potuje in raziskuje v tujini,kar se pozna v njenih realiziranih delih.Lepo ,da se takšne nove zamisli uresničujejo tudi pri nas,z našim dizajnom,ki je lahko boljši od tujega. Želim ti veliko uspehov v tvojem delu in z veseljem v nove zmage.

  Frbežar Slavko
 • S Klementino sodelujem že vrsto let. Suverenost pri njenem delu  - področje poznavanja rastlin okoli nas in njihovo umeščanje v naš življenjski prostor, temelji v prepletu študija in dolgoletnih praktičnih izkušenj, a zagotovo ima izvor v njeni družini, za katero se je odločila in jo je pri tem podpirala. Navdušila me je njena vedoželjnost, s katero odkriva nova področja in nove prakse ter tako nenehno širi svoje znanje. Ko govori in piše o rastlinah, pri njej opazim žar, ki ga doživim redkokje. To je tisti žar, ki ga opaziš pri ljudeh, ko nekaj delajo z vsem svojim srcem in dušo. Srčno me veseli, ko vidim, da se ljudje poklicno ukvarjajo z nečim, za kar so bili rojeni. To ni dano vsakomur. In ko sodelujete s takim človekom, vas zagotovo navdihne. Mene že je.

  Ana Mrzlikar izvršna urednica revije Biobrazda